Husmanskost

Pyttipanna

Pyttipanna

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat…

Småländsk ostkaka

Småländsk ostkaka

Det blir inte fest för en smålänning utan ostkaka. Genom Ostkakans vänner har jag lärt mig grunderna i ostkaketillverkning, och det…

Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Älgfärs är så gott redan i sig att jag är ytterst sparsmakad med kryddor i biffar jag gör på vilt.…

Kåldolmar

Kåldolmar

De klassiska svenska kåldolmarna är en import från Turkiet, enligt sägen var det svenskar i Karl den XII:s tjänst som…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste mostyperna man kan få på sin tallrik. Åtminstone om det…

Vinter

Hallon- och rabarbersmulpaj

Hallon- och rabarbersmulpaj

Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem…

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Chutney är ett vanligt tillbehör i det indiska köket och ser möjligtvis ut som marmelad eller…

Rulla till toppen